kiállítás

2020.08.31. 09:30

Dzsesszimprovizációk és magyar festmények Heimannéknál

Foray Nándor

Fotó: Mártonfai Dénes

Heimann Raklapszínpad megnevezésű dzsesszzenés rendezvénynek adott helyet a Heimann Családi Birtok festménykiállítással egybekötve szombaton. Az idősebb Heimann Zoltán azt mondta: mindig törekszenek olyan színvonalas programok megrendezésére, amelyek révén a borkultúrát is erősíthetik. Szerveztek már például birtoktúrát, de dzsesszkoncertből és kiállításból sem ez volt az első.

A koncertet adó Sárik Péter Triót a pécsi Kodály Központban látták és szerették meg, ahol briliáns Bartók Béla-programot hallhattak Sáriktól és társaitól. Heimannék márpedig Bartókhoz is kötődnek, nevezetesen Barbár boruk által, melynek nevét a nagy zeneszerző Allegro Barbaro zongoraműve inspirálta. A szombat esti zenei műsor Bartók X Sárik Péter Trió címen futott.

A Ki a szabadba! című kiállítás mögött pedig a Völgyi Miklós–Skonda Mária házaspár áll, akik szenvedélyes gyűjtők, és a Heimann család jó barátai. A Völgyi-Skonda Kortárs Gyűjtemény elsősorban kortárs magyar festményekből tevődik össze, és ezekből sorakoztattak fel néhányat a Heimann-birtokon.

Borítókép: A Heimann-kúriában sorakoztak a falakon a festmények

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában