könyvbemutató

2020.09.28. 10:30

A könyvtár udvarán beszélgettek új könyvéről Szilasi Lászlóval

Foray Nándor

20200917 Szekszárd Szekszárdon a Illyés Gyula Megyei Könyvtárban bemutatták Szilasi László író Kései Házasság című regényét. Fotó: Makovics Kornél MK Tolnai Népújság Képen: Liebhauser János könyvtár igazgató, Szilasi László író

Fotó: Makovics Kornél

Legújabb kötetét mutatta be Szilasi László író, József Attila-díjas irodalomtörténész, egyetemi docens a Tolna Megyei Illyés Gyula Könyvtár udvarán. Szilasi ezúttal szerelmes regényt írt, Kései házasság címmel.

Azt mondta: azért jelentett kihívást számára ez az irodalmi műfaj, mert mára kihalt a magas irodalomból. Ennek okát abban határozta meg, hogy a romantikus regényhez szükség van egy bizonyos nyelvre, amely jelenleg nem áll rendelkezésre. A szerzőnek ezért keresnie kellett egy megfelelő nyelvet, melyet a szerelmes nő beszédében talált meg. Nem volt könnyű persze a női nyelv applikálása.

Kései házasság című idei könyvéről sokat írtak, Szilasi elégedett annak fogadtatásával. Azt is elárulta: szokott vázlatot csinálni alkotásaihoz, végül azonban nem vázlat szerint valósulnak meg a művek. A könyvek magukat írják.

A békéscsabai születésű Szilasi László úgy tapasztalta: Szekszárd szereti az irodalmat. Ő pedig gasztronómiai szempontból is kedveli Tolna megye székhelyét, illetve természetesen a bor miatt.

Borítóképünkön: A könyvtár igazgatója, Liebhauser János (balra) és Szilasi László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában