Országos Könyvtári Napok

2020.10.06. 09:30

Irodalmi pályázatot hirdet a könyvtár

Hanol Erzsébet

Forrás: Shutterstock.com

Fotó: Yulia Grigoryeva

„Otthon e táj, nem térkép” címmel irodalmi pályázatot hirdetett a Tolna Megyei Illyés Gyula Könyvtár az Országos Könyvtári Napok alkalmából. A pályázat témája a helyi természeti, földrajzi értékek bemutatása, célja pedig az amatőr és már publikáló írók, költők műveinek bemutatása, díjazása.

Két kategóriában – vers és novella – várják a pályaműveket, három korcsoportban: gyermek (10–13 éves), ifjúsági (14–18 éves), illetve felnőtt (19–99 éves). Egy-egy szerző legfeljebb három saját, még nem publikált, más pályázatra nem nevezett művel nevezhet.

A nevezéseket [email protected] címre lehet elküldeni 2020. október 11. éjfélig. Fontos, hogy a mű terjedelme novella esetén nem lehet több két és fél A/4-es, versnél egy A/4-es oldalnál. A további formai követelmények megtalálhatók a könyvtár Facebook-oldalán közzétett kiírásban. A beérkezett pályamunkákat szakértői zsűri bírálja el.A díjak, könyvjutalmak átadása október 19-én lesz a vírushelyzet függvényében.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában