fesztivál

2020.10.20. 19:10

Nagy siker volt a roma folklórfesztivál

Foray Nándor

Fotó: Balogh László

A roma kultúrából adott ízelítőt a VIII. Tolna Megyei Folklórfesztivál Ozorán. Gasztronómiai fogásokat, zenét és táncokat vonultatott fel.

A rendezvény a terveknek megfelelően sikerült, mondta a Tolna Megyei Cigány Nemzetiségi Önkormányzat képviselője, kulturális bizottságának elnöke, Balogh László. Négyszázötven ember ment ki a futballpályára, köztük sok fiatal.

Ozora polgármestere, Nagy Istvánné benyomásai szerint nemcsak a romákat, hanem a teljes lakosságot megmozgatta a meglepően sokak által meglátogatott esemény. – Mindenki kitett magáért – mondta.

Fellépett Kis Pere és zenekara. Báta, Bogyiszló, Decs, Értény, Kajdacs, Pári, Tamási, Újireg, Véménd és Zomba hagyományőrző együttese kulturális programmal rukkolt elő. Délben hagyományos roma ételek kóstolására nyílt alkalom, több bográcsban főztek.

Köszöntőt mondott Orbán Attila, a Tolna Megyei Önkormányzat közgyűlésének alelnöke, Baranyai Istvánné, a megyei cigány nemzetiségi önkormányzat elnökhelyettese és Nagy Istvánné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában