könyvtári napok

2020.10.11. 20:00

Sok élményt adtak kicsinek és nagynak

Véget ért az Országos Könyvtári Napok 2020, vasárnap voltak az utolsó programok mind a felnőtt-, mind a gyermekkönyvtárban. Változatos műsorkínálattal, sztárvendégekkel adtak méltó lezárást a különleges hétnek.

Foray Nándor

Fotó: Makovics Kornél

Szombaton kacatból játékot: matatófalat készíthettek a kreatívkodásra vágyók, mégpedig az Europe Direct irodavezetőjének, Dombai Szilviának az iránymutatásával, a nagykönyvtárban.

Zöld sétára vitte az olvasókat Tóth István Zsolt egykori természetvédelmi őr. A Tolna Megyei Illyés Gyula Könyvtár munkatársa, Kotogán Mariann elmondta: a hangsúly az útba ejtett fafajtákon volt, és azon, hogy „hogyan érzik magukat a helyükön”. Tóth sok saját élményét mesélte el, mert dolgozott a városi kertészetben Szekszárdon. Kitért a város egyéb fontos fáira (például a fasoriakra) is. A körülbelül kétórás túra interaktív, beszélgetős jelleget öltött, a résztvevők kérdezhettek a „kalauztól”. A könyvtár udvaráról indultak, állomást képezett a Bezerédj utca, a Béla király tér, a Szent László utca és a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar is.

Rokon témakörben érkezett előadásával a Garay János Gimnázium tanára, Elblinger Ferenc, ugyancsak a felnőttkönyvtárba, az „Ültess fát, olvass alatta könyvet” felhívás jegyében.

Vasárnap a megye könyvtárát a Piramis magyar hard rock együttes énekese, Révész Sándor tisztelte meg jelenlétével, aki nem először vendégeskedett nálunk.

Liebhauser János könyvtárigazgató pedig Mészöly lázadásai című előadását tartotta meg, amely egyébként a tiszaörsi fürdőben lezajlott 6. Spanyolnátha Műhelytáborban is elhangzott, tájékoztatott Kotogán Mariann könyvtáros.

A Gyermekkönyvtárban sem tétlenkedtek: Lúdas Matyit hozta el a gyerekeknek a Csurgó zenekar műsorvezetője, énekese, Siklósi Krisztián vasárnap délelőtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában