pályázat

2020.11.17. 09:30

Hárman nyertek a könyvtár zöld pályázatán

Foray Nándor

Panczof Laura az oklevéllel és a könyvnyereményekkel

Forrás: Beküldött fotó

Véget ért a Tolna Megyei Illyés Gyula Könyvtár „Otthon e táj, nem térkép” című irodalmi pályázata. Hárman érdemeltek ki könyvjutalmat: Németh Károly, Panczof Laura és Kis Milla.

Az őszi pályázat témája a helyi természeti, földrajzi értékek bemutatása volt, célja az amatőr és már publikáló írók, költők műveinek megjelentetése és díjazása. A könyvtár két kategóriát hirdetett: verssel és novellával lehetett jelentkezni. Összesen harmincnégy pályamunka érkezett, ezek közül választották ki a legjobbakat.

Panczof Laura az oklevéllel és a könyvnyereménnyel
Fotó: Beküldött fotó

A felnőtt (tizenkilenc–kilencvenkilenc éves) korcsoport győztese Németh Károly lett. Az ifjúsági (tizennégy–tizennyolc esztendős) korcsoportban Panczof Laura, a gyermek (tíz–tizenhárom éves) korcsoportból Kiss Milla alkotása ért könyvjutalmat. A zsűri elnöke Dicső Zsolt szekszárdi költő volt.

A Tolna Megyei Illyés Gyula Könyvtár munkatársa, Kaposi Ildikó azt is elárulta: jellemzően a gyermekek verset, az ifjak prózát nyújtottak be. A könyvjutalmat a vírushelyzetre való tekintettel postán juttatják el a nyertesekhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában