vándorkiállítás

2020.11.13. 19:10

Tablók adtak szomorú képet a malenkij robotról

Szeri Árpád

Fotó: Beküldött kép

A Málenkij robot című vándorkiállítás a közelmúltban eljutott Bonyhádvarasdra is.

A kiállítás és közönsége a a művelődési házban (Beküldött képek)

A tárlat, mely a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások szenvedéseit mutatta be, a művelődési házban várta az érdeklődőket. A Bonyhádvarasdi Német Önkormányzat szervezésének köszönhetően a rendezvényre sokan voltak kíváncsiak, idősebbek és fiatalok egyaránt.

Köhlerné Koch Ilona és Bábelné Rein Mária

Meghívott vendégként Köhlerné Koch Ilona, a Bonyhádi Német Önkormányzat elnöke tartott előadást. A résztvevők közül többen hozzászóltak, megosztották a témakörrel kapcsolatos ismereteiket. A közönség a kiállítás megtekintése után német önkormányzati közgyűlésen vett részt. Bábelné Rein Mária, a Bonyhádvarasdi Német Önkormányzat elnöke értékelte az évet, és ismertette a távlati terveket. Elmondta, hogy terveznek még egy színház látogatást a Szekszárdi Német Színházba, és emellett karácsonyi meglepetéssel is készülnek. Bár a helyzet most nem könnyű, ezzel együtt is próbálják tartani az éves ütemtervet, maradéktalanul eleget téve a járványügyi előírásoknak is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában