Gang Band

2021.03.15. 07:00

Megalakult a megye legújabb rock and roll zenekara

Wessely Gábor

Fotó: Beküldött kép

Az élet nem áll meg. A pandémia idején is történnek figyelemre méltó kezdeményezések, újdonságok. Például az, hogy megalakult Tolna megye legújabb rock and roll zenekara, a Gang Band. Az együttes életre hívói: Lacza Ferenc és Nemes András, akiket a közönség korábban az M6-expressz zenekarból ismerhetett.

Az együttes tagjai többféle műfajban és formációkban álltak színpadon. Több településről jöttek össze: Bogyiszló, Paks, Tolna, Szekszárd, Hőgyész, Mohács, Palotabozsok. A közös nevező az, hogy olyan zenét játszanak, amit mindannyian szeretnek, és szívesen prezentálnak a közönségnek, a tőlük telhető igényességgel. Az alap rock and roll hangszerelést fúvósszekció is színesíti.

A repertoár elsősorban az ’50-es, ’60-as évek könnyűzenei világát idézi, olyan előadók dalaival, mint Elvis Presley, Bill Haley, Fats Domino, Buddy Holly, Chuck Berry, Monkees, vagy a hazai együttesek közül az Illés.

A járvány miatt most a csapat a felkészülésnek szenteli az időt, hogy aztán amint lehet, élő koncerteken is találkozhasson a rock and roll zenét kedvelő közönséggel, elrepítve őket az ’50-es vagy a ’60-as évek világába.

Amíg erre élőben nincs lehetőség, műsorukat rövid online koncerten lehet megtekinteni: a Babits Mihály Művelődési Központ ZeneSzombat Online című sorozatában. (A Gang Band március 6-án került fel a világhálóra, s alább Ön is megnézheti a szűk negyedórás műsort.) További terveik között szerepel egy szekszárdi klub létrehozása, ahol, várhatóan havi rendszerességgel szórakozhat a közönség az ’50-es, ’60-as évek zenéjére. Ahogy mondják: időkapszula jelleggel.

Borítóképen a zenekar tagjai (balról): Nemes András (gitár, ének), Lacza Ferenc (billentyűs hangszerek, ének), Kiss Alfréd (basszusgitár, vokál), Szűcs Gábor (dob), Hetyei Csaba (szaxofon, ének), Boros András (trombita), Jákob Gábor (szaxofon)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában