A védettek mehetnek könyvtárba

Kalmár Klaudia

Forrás: Shutterstock

A Paksi Pákolitz István Városi Könyvtárat és a Kincskereső Gyermekkönyvtárat május 5-től újra lehet látogatni védettségi igazolvánnyal az országos járványügyi szabályozásokhoz alkalmazkodva. Az előbbiben legfeljebb tizenöt fő, utóbbiban öt fő tartózkodhat egyszerre, maximum tizenöt percig. A tizen­nyolc év alattiak védettségi igazolvánnyal rendelkező kísérővel léphetnek a könyvtárak tereibe.

A védettségi igazolvánnyal nem rendelkezők számára továbbra is van lehetőség a dokumentumok visszaszolgáltatására, illetve az online katalógus felületén, e-mail-ben, esetleg telefonon lefoglalt és összekészített dokumentumok átvételére a bejárati ajtó előtt.

Május 10-től az általános iskolákban a felső tagozatosok számára is újraindul a tanítás, ezért a Kínálgató Iskolai és Gyermekkönyvtár újra az eredeti nyitvatartási rendnek megfelelően működik. Az épületekben továbbra is ajánlott a másfél méteres védőtávolság betartása és az orrot és szájat eltakaró maszk viselése. További részletek a könyvtár közösségi oldalán találhatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában