alkotótábor

2021.07.17. 15:15

Együtt alkottak az elmúlt héten

Wessely Gábor

Fotó: Mate Reka

Vannak, akik alkotótáborba járnak, és vannak, akik alkotótábort szerveznek. Utóbbiak közé tartozik Stekly Zsuzsa, aki már 15. alkalommal tart zománcművészeti alkotótábort a saját, bonyhádi házában. Az elmúlt héten együtt készítette a zománcképeket G. Tamási Ibolyával (Budapest), Hertelendy Zsuzsával (Salgótarján) és Ragány Adrienn-nel (Dunavarsány). Kóstolgatják az együtt alkotás örömét.

A különböző technikák közül most a rekeszzománc-művek előállításával foglalkoztak. Nem volt kötött téma, mindenki a saját ötletét valósíthatta meg rekeszes módszerrel. A résztvevők ismerik a munka menetét, de Stekly Zsuzsa korábban összeállított a hozzá szakkörbe járóknak egy leírást a lépésekről. Annak idején ugyanis sokat bajlódott, míg megtanulta a fázisok sorrendjét. Jól használható szakirodalma nincs a rekeszzománc-készítésnek. Pedig szükség lenne rá, a következő zománcműves nemzedék indulását segítendő.

A bonyhádi művész kiállításaival is népszerűsíti ezt a szép mesterséget. A következő tárlata július 16-án nyílt Balatonföldváron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában