Óvárosi esték

2021.07.28. 09:30

Koncertek, előadások várták az érdeklődőket Pakson

I. I.

Fotó: Molnár Gyula

Két program várta az érdeklődőket az óvárosi kulturális estek keretében. Pénteken este a városi könyvtár melletti, a piactérre vezető közben a Hollywoodban sztárrá váló, nagydorogi születésű Bánky Vilma némafilm-színésznő és ikon alakját és szellemét idézték meg.

Mint ismeretes, a 20-as évek sztárjának, A fekete sas és A sejk fia című világsikerű filmben Rudolph Valentino volt a partnere. A „beszélő filmek”megjelenésével visszavonult a színészettől. Az ő életéről és karrierjéről szóló előadásokat hallhattak és láthattak az érdeklődők Böndörné Jaksa Judit, Tihanyiné Hollósi Erzsébet és a Magyar Hollywood Tanács közreműködésével.

Ezeket követően a Road Six Sax együttes szórakoztatta a közönséget, majd tánctanárok segítségével az érdeklődők megismerkedhettek a szving alapjaival. Ezt követően a kor hangulatát megidéző Hot Jazz Band koncertje következett.

Szombaton este a Csengey Dénes Kulturális Központ szervezésében neves együttesek közreműködésével könnyűzenei programok várták a Szent István térre kilátogatókat.

Borítóképünkön: Hangulatos helyszínné vált a piactérre vezető köz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában