Koncert

2021.07.27. 18:10

Stílszerűen a Dunáról „mesélt” a Budapest Jazz Orchestra

T. N.

Fotó: Molnár Gyula

A Budapest Jazz Orchestra koncertjét élvezhették július 25-én este az érdeklődők a víziszínpadon. Az 1989-ben megalakult együttes volt Magyarország első professzionista big-bandje. Az együttes mára a kortárs zene világszinten elismert reprezentásává nőtte ki magát.

Küldetésük a zene művelése mellett a kapcsolatok ápolása a műfaj gyökereivel és közkinccsé tenni annak értékeit. Szakmai tapasztalataikat igyekeznek továbbadni a fiatal muzsikus generációnak, tagjai számos díjjal elismert művészek. Állandó résztvevői a hazai és külföldi fesztiváloknak. Munkásságuk során számos, világszerte elismert művésszel dolgoztak együtt, ezzel váltak maguk is elismert. együttessé, olvasható a róluk szóló ismertetőben.

Pakson stílszerűen, Col Legno: A Duna című művét adták elő, amelyet először 2019 nyarán tűzött műsorára a zenekar. A szerző a befogadható, de igényes művén keresztül mutatja be a folyó csodáit. Az alkotásban a zene felidézi például a folyam hídjait, jégtörő hajókat,jellegzetes állatokat, áldozatokat, legendákat és a lenyűgöző panorámát is.

Borítóképünk: A paksi víziszínpadon zenélt a Budapest Jazz Orchestra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában