Szekszárd

2021.09.18. 15:00

Baka István költészetét idézik fel a versmondók

Sz. Á.

Én itt vagyok – üzenet Új-Huligániából címmel a Baka István Alapítvány ismét meghirdeti középiskolás és felnőtt kategóriában a Kárpát-medencei Baka István-vers-, -énekelt vers- és prózamondó találkozóját és versenyét. A találkozó Szekszárdon lesz november 13–14-én. Határon innen vagy túlról, nem hivatásos, középiskolás és felnőtt vers- és prózamondók jelentkezhetnek, akik betöltötték 14. életévüket és befejezték általános iskolai tanulmányaikat. Egy intézményből maximum három versenyző nevezhet.

Három olyan művet kell megtanulni, amelyekkel nem szerepeltek még (iskolán kívüli) nyilvánosság előtt. Azaz, egy költeményt vagy prózát az egyetemes magyar irodalomból, egy Baka István-művet, egy Baka István által magyarra fordított alkotást. Egy-egy mű előadása nem haladhatja meg a három percet. A döntő és a műhelymunka helye: Babits Mihály Kulturális Központ. Jelentkezési határidő: 2021. október 25., e-mail: [email protected], levélcím: 7100 Szekszárd, Szent István tér 26.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában