Csúcs festmény

2021.10.04. 11:30

Sikeres volt a szekszárdi kávés rekordkísérlet

Nem mindennapi programnak volt helyszíne a közelmúltban a Belvárosi Kávéház terasza: az ország legnagyobb kávéképét próbálta meg elkészíteni Czirok Róbert, tetováló-, kávé- és borfestő művész.

Gazsó R.

Fotó: Mártonfai Dénes

A közönség és a Magyar Rekord Egyesület képviselői és a tanúk jelenlétében kezdett neki a munkának, amelynek eredményeképpen megszületett a 100-szor 139 centiméteres kávéval, mint festékkel készített alkotás, ezzel sikerült az új rekordot felállítani.

Külföldön már jó ideje közismert a kávéval festés technikája, de itthon egyelőre nincsenek igazán hazai művelői – mondta lapunknak a rekordkísérletet követően a Szekszárdon elsősorban tetoválóművészként ismert Czirok Róbert. Talán ezért is kedvelik és hívják annyifelé országszerte. Megtudtuk tőle, hogy gyakran vendégeskedik kereskedelmi cégek kávés rendezvényein, kávézóknál, kávékóstolókon, a rekord megszületését követően, borítékolhatóan, még többfelé hívják majd.

A most elkészült képről pedig annyit, a kávé természetes festékanyagának köszönhetően kellemes, meleg árnyalatban pompázó festmény legközelebb október 3-án, egyetlen napig, a kávé világnapján az Akvárium Klubban, Budapesten lesz kiállítva. Czirok Róberttől megtudtuk, hogy korábban már többször vendégeskedett ezen a rendezvényen a képeivel. Az ország legnagyobb „kávés” napján konferenciák, előadások követik majd egymást, ahol nagyon sokan fordulnak meg.

Rubens: Fauszt szőlővel című grafikájának adaptációját festette meg Czirok Róbert.
Fotó: Mártonfai Dénes

A művész elmondta, a kis kitérő után a kép visszakerül a megyeszékhelyre, egy kartonra kasírozzák és a Belvárosi Kávéház állandó dísze lesz, amelyet minden betérő megtekinthet.

Borítóképünk: Czirok Róbert a rekordkísérlet felállítása közben, kezében ecsettel és kávéval

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában