kiállítás

2021.10.21. 15:20

Sokrétű munkába kínál betekintést a PTE tárlata

Snittek, pillanatképek a címe a kiállításnak, amelyet szerdán délután nyitott meg Szekszárdon dr. Szécsi Gábor a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának dékánja a kar Universitas galériájában.

Szepesi László

A tárlat betekintést ad Imre Péter szobrászművésznek, az egyetem oktatójának sokrétű munkásságába. Ő az alkotója a Garay téren, a Német Színház előtt napokban felállított Theater című szobornak, a most nyílt kiállításon pedig több köztéri alkotásának, tervének, pályamunkájának makettje, fotója látható. Álmai, tervei, grafikái, fotói, utópisztikus elképzelései, és természetesen szobrai, s azok makettjei.

Többek között Vasarely munkásságára reflektáló művéé, amelyet az Aix en Provence-i Vasarely Múzeum parkjában állítottak fel 2013-ban. Játék a formákkal, fényekkel, s a fémmel, ilyen a budapesti népligetbe tervezett 56-os emlékmű, vörös színű körgyűrű, vagy a Budai várba álmodott kiállítási csarnok.

Imre Péter másfél évtizede tanít az egyetem szekszárdi központú karán. Kiállítása egy hónapon át látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában