Szekszárdi Advent 2021

2021.11.25. 17:30

Muzsikál a Csík zenekar, táncba hív a Vadak ura

Kimagasló produkciókat mutat be a kulturális központ. November végétől január elsejéig tart a Szekszárdi Advent 2021. Kicsi Gesztenye Klub, Cotton Club Singers, Csík Zenekar, Vadak ura, újévi koncert – valamennyi szerepel a repertoáron.

Szeri Árpád

Fotó: MD

Hazai nagyváros is megirigyelhetné azt a rendezvénysorozatot, mely az év hátralévő időszakában a megyeszékhelyen, a Babits Mihály Kulturális Központban várja a közönséget. A Szekszárdi Advent 2021 Vasárnapok címet viselő, kulturális csemegéket jelentő programokról csütörtöki sajtótájékoztatón adott összefoglalást Berlinger Attila, az intézmény ügyvezető igazgatója. Vele együtt érkezett három, kiemelkedő produkció több alkotója, szereplője és szervezője is, mindannyian számos információt osztottak meg a műsorra tűzött előadásokról.

Szabó Béla koncertszervező és Csík János, a Csík zenekar vezetője A dal a miénk című lemezbemutató koncert részleteit ismertette. A december 12-én, 19 órakor kezdődő fellépésen a Csík zenekar közel százhúsz percben, egyedülálló látványtechnikával kiegészülve, mégis igazi Csík zenekaros környezetben varázsolja a színpadra az ötven éves LGT zenekar dalait. Ezzel is megmutatva közönségének, hogy legyen szó zenéről vagy színpadi show-ról, a tradicionális és a modern nemcsak megfér egymás mellett, hanem megfelelő fúzióban egy egészen új világot is teremt.

Benkő Dávid koreográfus, Sebestyén Áron zeneszerző, Szabó Máté főszereplő és Vona Tibor kreatív ötletgazda egy különleges, világszínvonalú musical show, a Vadak Ura kulisszatitkaiba avatta be a jelenlévőket. A Tesla alkotóinak új, egész estés alkotása december 19-én 15 órától, majd már a jövő évben, február 17-én 18 órától tekinthető meg a színházteremben. Fülbemászó slágerek, virtuóz táncok, látványos animációk és párját ritkító jelmezpark – ez jellemzi a szeretni való, kalandos, misztikus, katartikus pillanatokban bővelkedő családi musicalt, mely gyermekeknek, felnőtteknek egyaránt maradandó élményt nyújt.

Érték és hagyomány. Ezen erények határozzák meg a Szolnoki Szimfonikusok művészetét. Ignácz Kristóf, a Szolnoki Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft. nemzetközi kapcsolatok menedzsere örömmel jelentette be, hogy a csapat Szekszárdon jeles időpontban debütál, azaz január elsején 16 órai kezdettel a Színházteremben. Az együttes az újév köszöntőjében nemcsak klasszikusokkal, hanem jó hangulattal, zenei sziporkákkal és pezsgős koccintással is várja az egyedi, tartalmas és vidám kulturális események elkötelezett kedvelőit.

Berlinger Attila hozzátette: az újévi koncerttel a kulturális központ célja, hogy a jövőben az ilyen jellegű programok társadalmi eseményekké váljanak, melyeken barátokkal, ismerősökkel, koccintással mindenki együtt indíthatja az új esztendőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában