kórustalálkozó

2021.11.17. 18:10

Szigetvári ünnepen lépett fel a Gárdonyi

TN

Fotó: Beküldött kép

Kórustalálkozót szervezett a város török uralom alóli felszabadulásának 332. évfordulója alkalmából november 13-án a Szigetvári Tinódi Vegyeskar.

Az ünnepi hangverseny helyszíne a Makovecz Imre által tervezett Vigadó volt, amely napjainkban a város egyik kiemelkedő közművelődési színtere. A rendezvény főszervezője Vucskics Anett tanárnő, karnagy. Köszöntőt mondott Varga Zoltán történész, Szigetvár alpolgármestere, aki egyben a kórus basszus szólamának egyik oszlopos tagja. Egy év kihagyás után volt lehetőség a találkozó újbóli megszervezésére.

A dr. Kerekesné Pytel Anna vezette Kaposvári Zenekedvelők Kórusa mellett a Szekszárdi Gárdonyi Zoltán Református Együttes és a házigazda, Szigetvári Tinódi Vegyeskar adott hangversenyt, utóbbit Vucskics Anett vezényelte.

A Gárdonyi kórus előadásában megszólaló hangszeres alkotásokat Laki János, a Liszt Ferenc Zeneiskola művésztanára kísérte zongorán, a szólót Ócsai Annamária énekelte, vezényelt Naszladi Judit. Az egyházi énekkar változatosan összeállított műsorát a hálás közönség vastapssal jutalmazta. A hangverseny zárásaként a meghívott énekkarok előadásában egy összkari mű hangzott el.

A jól szervezett ünnepi találkozót baráti hangulatú, énekes vacsora zárta.

Borítóképünk: Vastapsot kapott Szigetváron a Szekszárdi Gárdonyi Zoltán Református Együttes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában