Próbák

2021.12.11. 18:10

Karácsonyra készülnek az ifjú citerások

Wessely G.

Szabó József a középső korcsoport tagjaival gyakorol (Fotó: W. G.)

Havasi Bendegúz és Hollósi Gábor szeptemberben kezdte az iskolát Tengelicen. Elsősök. Most tanulják az L betűt. A C-t már ismerik, a G-t még nem. Ez azért fontos adalék, mert zenélni, citerázni járnak a faluházba, s ezek a betűk fontosak lesznek majd a kottaértéshez. Oktatójuk, Szabó József azt mondja róluk, hogy a hangokat hamarabb ismerték, mint a betűket. Ügyes kissrácok.

Hosszú ideje tanít már a medinai népzenész citerát a környező falvakban (Tengelicen 11 éve). Egyébként világot járt muzsikus, a Bartina zenekar brácsásaként is ismert. Közmegbecsülésnek örvend, munkássága szerepel a megyei értéktárban. Jelenleg Tengelicen három korcsoportban foglalkozik a gyerekekkel – a középsőbe a harmadikosok, negyedikesek és ötödikesek járnak, és az azoknál fiatalabbak, illetve azoknál idősebbek alkotják a másik két gárdát –, vannak továbbá citerásai a szekszárdi Garay gimnáziumban is.

Karácsonyi produkciókat gyakorolnak, lelkesen pengetik a húrokat, énekelnek is, fellépésekre készülnek a faluban és a megyeszékhelyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában