Paks Kultúrájáért díj

2022.01.21. 20:00

A magyar kultúrát ünnepelték Pakson, kitüntetéseket is átadtak

A Magyar Kultúra Napja alkalmából ünnepi estre várta az érdeklődőket Paks önkormányzata a Csengey Dénes Kulturális Központban pénteken este.

Gazsó Rita

Süli János miniszter (balról), a két kitüntetett, Pétersz Mária és Bunkóczi András, illetve Szabó Péter polgármester Fotó: Molnár Gyula

A Magyar Kultúra Napja alkalmából a város önkormányzata rendszeresen tart városi ünnepséget, amelyet a tavaly, a koronavírus-járvány miatti korlátozásokhoz igazodva, online szerveztek meg. Idén a paksiak újra élőben vehettek részt a rendezvényen, amelynek nyitányaként Szabó Péter polgármester mondott beszédet, majd ünnepélyes keretek között átadta a Paks Kultúrájáért díjat, majd méltatta a díjazottak munkáját. 

Az elismerést ezúttal Bunkóczi András, a Sárgödör téri présháztulajdonosokat tömörítő, hagyományőrző Siller Nótakör vezetője, a nyári komolyzenei koncertek szervezője, valamint a több mint négy évtizede Paks kulturális életében kiemelkedő szerepet játszó Pétersz Mária népművelő, könyvtáros és pedagógus, több nívós irodalmi kiadvány szerkesztője vehette át. A díjátadást követően Csík János és a Mezzo zenekar jó hangulatú, friss, lendületes koncertjét élvezhette a közönség. Az esemény állófogadással zárult.

A Magyar Kultúra Napja alkalmából természetesen sok más településen is zajlanak a hétvégén rendezvények, így például Szekszárdon, a Babits Mihály Kulturális Központban holnap, azaz szombaton este 6 órától kerül sor az Önarckép Értékkel című eseményre, melynek vendége Matókné Kapási Julianna lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában