Gondolatot közvetít kép és szobor

2022.01.17. 19:17

Biszák László és Lénárd Gábor közös tárlata nyílt meg Tolnán

Biszák László szekszárdi festő és Lénárd Gábor cserszegtomaji (zalai) szobrász közös tárlata nyílt meg pénteken Tolnán, a Mag-házban.

Wessely Gábor

Appelshoffer Ágnes köszöntötte Biszák Lászlót és Lénárd Gábort (Fotó: W. G.)

 A két alkotót tízéves barátság köti össze, a vonyarcvashegyi művésztelepen találkoztak először. A tárlatmegnyitón közreműködött Wessely Ágnes (gitár, ének), Szecsődi István (gitár) és Vidákovics Sámuel (vers). Köszöntőt a város polgármestere, Appelshoffer Ágnes mondott. 

Azt hangsúlyozta – úgyis, mint kiállításrendezői végzettséggel rendelkező szakember –, hogy általában kerülendő a különböző típusú anyagok (például képek és szobrok) közös bemutatása. Ám megengedett, sőt üdvözlendő az olyan tárlat, ahol ezek a művek nem háttérbe szorítják, hanem harmonikusan kiegészítik egymást. Együtt jobban hatnak, mint külön-külön. Érzelmeket, gondolatokat közvetítenek, együttes erővel. 


Egy múltbeli szerencsés találkozás hozadéka a mostani közös kiállítás. Akik annak idején egymással találkoztak, most a közönséggel találkozhatnak. A Találkozások című tárlat február 11-ig tekinthető meg Tolnán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában