Helyi művészek közreműködésével

2022.01.18. 19:00

Megtartották Bonyhádon az idei év első Térzene koncertjét

Az idei év első „Térzene” koncertjét az időjárásra való tekintettel a Vörösmarty Mihály Művelődési Központban tartották meg, ahol a Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola tanárai és növendékei adtak műsort.

Farkas Eszter

Fotó: Csősz Gábor Csaba

A BonyFolk, azaz Salamon Beáta, Siklósi Krisztián, Oberhofer Csenger és tanítványaik előadása igazi útikalauz volt a Nagy-Magyarország tájegységeinek népzenei sokszínűségéből. A koncerten helyet kapott a hegedű, a nagybőgő, a citera, a zongora és a harmonika is, énekszó kíséretében.

– A Térzene Program keretein belül indított koncertsorozatunk célja, hogy a tehetséggondozás jegyében bemutatkozási lehetőséget biztosítsunk a bonyhádi zeneiskola oktatóinak és diákjainak.

 

 Szervezőként azt tapasztalom, hogy a nagyközönség mindig örömmel látja és hallgatja a helyi művészeket, előadókat – mondta el lapunknak Lukács József, a koncert szervezője.

Fotó: Csősz Gábor Csaba

– Nagy öröm számunkra, hogy egy-egy ilyen koncert alkalmával közösen muzsikálhatunk a növendékekkel – kommentálta az eseményt Siklósi Krisztián, a népzene tanszak tanára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában