Előadás

2022.01.30. 16:20

Mindig aktuális gondolatai időtlenné teszik költészetét

Verszenei előadást tartottak péntek este a bonyhádi művelődési központban, Tallián Mariann, Lázár Balázs színművészek és Csörsz Rumen István régizenész az intézmény névadója, Vörösmarty Mihály életét és költészetét bemutató produkcióját láthatta az irodalomkedvelő közönség.

Csörsz Rumen István és Lázár Balázs. Fotó: Máté Réka

Fotó: Mate Reka

A „Mi dolgunk a világon?” című előadás során közismert Vörösmarty versek hangzottak el, mintegy egymásnak felelve, líratörténet keretében. A dramatizált játékhoz korabeli dallamok, megzenésített versek társultak, így alkotva kerek egészet.

„Vörösmarty a nyelvezete miatt nem feltétlenül tartozik a legkönnyebben emészthető írók közé, de mondanivalója, gondolatai, felvetései ma is aktuálisak. A nemzettudat, az emberiség sorsa, az egyén szerepe, a boldogság keresése mind olyan kérdések, amelyek gyakorlatilag időtlenné teszik a költészetét” – mondta Lukács József, az előadás szervezője.

A Vörösmarty Mihály Művelődési Központban már hagyományosnak mondhatók a kávéházi hangulatban tartott irodalmi estek, amelyekre egyre nagyobb igény mutatkozik a költészetet, verseket kedvelők körében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában