Tájképek és portrék a városházán

2022.01.18. 18:15

Tussal rajzoltak együtt a katonaságnál, most közös kiállításuk nyílt Szekszárdon

A szekszárdi városháza Martin Antal Galériájában új tárlat, több mint harminc festmény várja az érdeklődőket.

Hucker Ferenc (balról) és Horváth János a kiállítótérben (A szerző felvétele)

Két alkotó, Hucker Ferenc és Horváth János képei kerültek a falakra. Régi barátok, egyidősek, 65 évesek, és még katonák is együtt voltak annak idején. Már akkor is mocorgott bennük a majdani művész; tusrajzokat készítettek. Autodidakta módon képezték magukat, más jellegű munkájuk mellett; nem a képeik eladásából élnek.
 

Mostani anyaguk nagy részét tájképek és portrék teszik ki. Csoportos kiállításokon viszonylag gyakran részt vesznek a műveikkel, lévén mindketten a megyei képzőművész egyesület, a Bárka szalon tagjai. Egyéni tárlatot évente egyet-kettőt vállalnak. (A sióagárdi Horváth Jánosnak nemrég Hőgyeszen volt, a szekszárdi Hucker Ferencnek hamarosan Nagymányokon lesz önálló kiállítása.) Ha nyugdíjba mennek, több időt szentelhetnek a festésnek, és talán bemutatót is többet tarthatnak. Ez a tárlatuk március 16-ig tekinthető meg – a járványügyi szabályok betartásával ‒ a városházán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában