Tárlat

2022.02.19. 18:07

Senkire nem kell hasonlítani!

Van, akitől egy, van, akitől két kép került a kiállító terem falára. Összesen 26 alkotó 46 festménye látható a pénteken nyílt, Tolna megyében… című tárlaton, a tolnai Mag-házban.

Wessely Gábor

Lönhárd Ferenc (jobbról) és Hucker Ferenc a megnyitón. A szerző felvétele.

A megnyitón közreműködött Hucker Ferenc tangóharmonikán, beszédet Lönhárd Ferenc mondott. A Bárka szalon elnöke visszaemlékezéssel kezdte. Abban a városban, mely most a kiállításnak helyet ad, jött létre az amatőr képzőművészek egyesülete, 1996-ban. Néhányan az alapító tagok közül erre a tárlatra is adtak képet. 

Az induláskor sokakat segített szakmai tanácsaival a már akkor is országos hírű alkotó: Mözsi-Szabó István. Tőle tanulták meg azt is, hogy váljanak egyéniségekké. Senkire ne akarjanak hasonlítani, járják a saját útjukat!

Lönhárd Ferenc is ebben látja az emberlét, az alkotói lét lényegét. Szép feladatunk, hogy érezzük magunkat jól a Földön, és hagyjunk magunk után valami jelet. S ha ez a jel képzőművészeti alkotásokban testesül meg, az a közösség javát is szolgálja.

A bárkások tárlata március 11-ig tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában