Festeni és zenélni is szeret

2022.03.23. 09:30

Művészlelkű programozó kiállítása látható Nagymányokon

Hucker Ferenc önálló kiállítása nyílt meg pénteken Nagymányokon, a közművelődési központban. A kiállítást Wessely Gábor író, újságíró nyitotta meg, egészen formabontó módon. A kiállítóval kérdezz-felelek formában folytatott beszélgetést, amiből kicsit jobban megismerhettük az alkotó életútját. A megnyitón közreműködött Sulcné Cs. Farkas Katalin és Herger Éva. A tárlatot április 14-ig lehet megtekinteni.

Farkas Eszter

Hucker Ferencnek ez immár a hatvankettedik kiállítása Fotó: Wessely Gábor

– Hucker Ferenc már nem először állít ki nálunk, korábban négy éve találkozhattak a festményeivel a közművelődési központban. A megnyitó nagyon sikeres volt, több mint ötvenen vettek részt rajta, aminek különösen örülünk, hogy nem csak helyiek. Nagy örömünkre szolgált, hogy a megnyitón a művész felajánlotta Nagymányok Város Önkormányzata és a közművelődési központ részére azt az olajfestményét, amely a várost ábrázolja körülbelül az 1920-as években – tájékoztatta lapunkat Huckerné Linde Judit, a közművelődési központ megbízott igazgatója. 


– A mostani a hatvankettedik önálló kiállításom. A fő foglalkozásom a CNC programozás, ami mellett a hobbim a festés és a zenélés. Festeni leginkább olajfestékkel szeretek, főként tájképeket és portékat készítek, de újabban keret nélküli absztraktokkal is próbálkoztam már, amit meg is tekinthetnek a nagymányoki galériában. Készítek falfestményeket is, a nagymányoki iskola tetején látható az egyik, de Szekszárdon az I. Béla Gimnázium kollégiumában is egy közös munkámat láthatják, amit a kolléganőmmel festettünk, valamint a Fritz tanyán van több alkotásom. Ha nem én állítok ki, más megnyitókon működök közre a harmonikámmal – mondta el Hucker Ferenc, festőművész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában