Táncművészeti fesztivál

2022.03.25. 16:20

Szekszárdon tartják az egyik elődöntőt

Az elődöntőkön eredményesen szereplő táncosok, együttesek májusban Budapesten találkoznak.

G. R.

20220320 Oroszlány Az Országos Táncművészeti Fesztivál elődöntőit a Kölcsey Ferenc Művelődési Központban rendezték meg Fotó: Dallos István DI Komárom-Esztergom Megyei 24 Óra Képen: Silhouette Balett csoport - Oroszlány

Fotó: Dallos István

A Táncpedagógusok Országos Szövetsége idén immár 31. alkalommal rendezi meg az Országos Táncművészeti Fesztivált, amely mára már országos mozgalommá nőtte ki magát: 2019 óta négy regionális elődöntő előzi meg a Budapesti döntőket – írja közleményében a szövetség. Az első elődöntő március 5-én volt Miskolcon, ezt követte az oroszlányi, most szombaton, 26-án következik a szekszárdi, majd április 9-én a makói megmérettetés. A szekszárdi regionális elődöntőt a Babits Mihály Kulturális Központban rendezik meg. 

Az elődöntőkön eredményesen szereplő táncosok, együttesek májusban Budapesten találkoznak, ahol három szombaton át az Erzsébetligeti Színház ad majd otthont a XXXI. Országos Táncművészeti Fesztivál döntőinek. A résztvevők klasszikus balett, karaktertánc, mozdulatművészet, társastánc, modern tánc, modern balett, kortárs tánc, jazz-tánc és hip-hop műfajban nevezhetnek szóló, duett és csoportos produkciókkal, összesen négy – gyermek, junior, ifjúsági és felnőtt – korcsoportban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában