Víz nélkül élet sincs

2022.03.23. 18:12

Tolnán nyílt bámulatos fotókiállítás a víz világnapja alkalmából

A víz világnapja alkalmából nyílt fotókiállítása Alexandra Maneának Tolnán, a MAG-házban. A kiállítást Zsikó Zoltán, a Tolna Megyei Közgyűlés alelnöke nyitotta meg. A tárlatot április 19-ig lehet megtekinteni.

Farkas Eszter

Alexandra Manea és Zsikó Zoltán a keddi kiállításmegnyitón Fotó: Mártonfai Dénes

– Víz nélkül nincs élet. A tárlat lényege, hogy bemutassa, egy nagy egész mily kis része vagyunk csupán. Hogy mik azok a párhuzamok amire nem is gondolunk sokan? Földünk körülbelül 70 százalékát víz borítja, és testünk is 70 százalékban vízből áll, ami egy igen érdekes párhuzam, ha jobban belegondolunk, ezek a törvényszerűségek kísérik az életünket. A világ a hullámokon és a rezgéseken alapszik. Tudja ezt minden fizikai alapvetésekkel foglalkozó ember. A rezgést a legjobban a víz továbbítja, ami a mai napon még hangsúlyosabb.

 

És mennyire fontosak a rezgések? A legkézzelfoghatóbb módon mutatta meg mindenki számára az alkotó, ugyanis egy saját kézzel készített sámán dob hangját szólaltatta meg a bemutatón.

 

– Tulajdonképpen a rezgést nem hallották az emberek, de bensőjükben érezték, ahogy hat rájuk. Nem kell mindenkinek hullámelmélettel foglalkoznia, hogy tudjuk, a Nap folyamatosan rezgéseket bocsát ki a sugárzásával, ugyanúgy mint egy óriási zendülő harang vagy egy megütött dob. Ezek az emberi fül számára nem hallható rezgések elérik a Földünket - így minket is, és ennek minden élő a részese, akár akarja akár nem – emelte ki Alexandra Manea, fotós.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában