Arany János Tehetséggondozó Program

2022.04.18. 18:10

Megismerték a falut

Százkilencven gyerek és több mint harminc kísérőtanár érkezett az ország minden részéből Decsre, ahol kétnapos kulturális és sportprogram várt rájuk.

W. G.

Bognár Cecil tárogatón játszott

Összemérték tudásukat, képességeiket sok mindenben, miközben kicsit megismerhették a Sárközt. Az Arany János Tehetséggondozó Programban résztvevő fiatalok, gyakorlatilag a gimnáziumok nulladikosainak tekintendők. Bognár Cecil, a magyar kultúra lovagja már mintegy húsz éve szervez számukra ilyen összejöveteleket. Tárogatózott, és beszélt nekik a helyi népviseletről, népszokásokról.

Segítségére voltak a Lőcziné Polányi Jusztina által vezetett decsi Csillagrózsa Együttes táncosai, valamint a bátai Pántlika népzenekar tagjai. (A programnak ez a része a faluházban és annak udvarán zajlott.) Köszöntötte a vendégeket a falu polgármestere, Heberling Tibor is. Betekintést nyerhettek a kézműves mesterségekbe, és megkóstolhatták a helyi specialitást, a kerek kalácsot. 

A felnőttek megízlelhették a decsi bort is. Hasonló programot jövőre is szeretnének szervezni.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában