Sétafesztivál

2022.05.28. 15:15

A város főbb zsidó emlékeit látogatták

Az országos Sétafesztivál keretében Szabó Tibor és Gábor Zsolt a Völgységi Múzeum muzeológusai vezetésével látogatták meg az érdeklődők a város főbb zsidó emlékeit. A rendezvényt a Max Nordau Magyar-Izraeli Baráti Társaság Egyesülete hívta életre, melyre péntek délután került sor.

Farkas Eszter

Illusztráció: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

– A bonyhádi zsidóság történelmi hátteréről emlékeztünk meg utunk során. A neológ és ortodox zsinagógát látogattuk meg, illetve a környékükön található zsidó emlékműveket, valamint a neológ temetőt – tájékoztatta lapunkat Szabó Tibor történész-muzeológus. 

A Max Nordau Magyar-Izraeli Baráti Társaság Egyesülete célja, hogy a helyi zsidóság múltját és kultúráját felelevenítse és visszahozza a helyiek mindennapjaiba. Számos rendezvényt szerveznek maguk is, de a városi rendezvényekbe is szívesen bekapcsolódnak, ezzel is erősítve az egyesület célkitűzéseit, mondta el Hetesi Beáta, az egyesület elnöke. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában