Shoot4Earth – azaz Forgass a Földért

2022.05.13. 17:28

A világ túlfeléről is jelentkeztek a versenyre

Ma 10 órától startol a Shoot4Earth – azaz Forgass a Földért filmkészítő maraton, amelyre egészen a kezdés időpontjáig lehet jelentkezni versenyzőként.

Sz. Á.

Kindl Gábor alapító/versenyigazgató (balról), Lawrence David Foldes, a zsűri elnöke, Karl Bardosh, a verseny művészeti igazgatója, Szabó Gabriella, a filmmaraton sajtóreferense és Csada Gergely moderátor/szervező (Fotó: F. V.)

– Bízom abban, hogy ezzel az akcióval is sikerül valamit tennünk azért, hogy megőrizzük ezt a Földet a jövőnek, a következő generációnak. Többek között ezen gondolat jegyében is köszöntötte dr. Szili Katalin a Shoot4Earth – azaz Forgass a Földért filmkészítő maraton megnyitójának közönségét. A tegnap délelőtt Szekszárdon, a PTE KPVK konferenciatermében tartott rendezvényt a miniszterelnöki megbízott, a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács tiszteletbeli elnöke, a Pécsi Tudományegyetem kuratóriumi tagja, egyúttal a verseny fővédnöke videó üzenetben üdvözölte.

Személyesen is jelen volt és beszédet is tartott prof. Karl Bardosh, a Shoot4Earth művészeti igazgatója. A New York-ból érkezett egyetemi professzor jogos büszkeséggel arra hívta fel a figyelmet, hogy a Forgass a Földért volt a világ első, huszonnégy órás filmvetélkedője. A máig tartó és működő kezdeményezést két barátjával, Kindl Gáborral és Nagy Lászlóval együtt kezdte el 2004-ben. A vetélkedő magyar és nemzetközi mezőnyben zajlik. Előbbi kategóriában Szabó István Oscar-díjas filmrendező, utóbbiban pedig Lawrence David Foldes a zsűri elnöke.

A filmek a szívből és az agyból jöjjenek. Ezt a tanácsot már a fentebb említett Lawrence David Foldes adta. Az Amerikai Egyesült Államok Mozgókép- és Tudományos Akadémiájának tagja, a Hallgatói Akadémia Díj Végrehajtó Bizottságának elnöke, a Forgass a Földért zsűrijének elnöke azt hangsúlyozta, hogy az őszinte érzés a kamera lencséjéből is kiáramlik.  

Kindl Gábor, alapító-versenyigazgató egyebek mellett elmondta, hogy nemcsak Magyarországról, illetve Európából, de például Ausztráliából, Bali szigetéről, a Fülöp-szigetekről, Iránból és Nigériából is fogadtak jelentkezőket. Az Egy Föld, egy film, egy esély mottóval zajló, 24 órás, magyar idő szerint ma 10 órától startoló, globális filmkészítő maratonra egyébként egészen a kezdés időpontjáig lehet jelentkezni versenyzőként. A regisztrálás a https://shoot4earth.org/regisztracio oldalon történik. 

Nevezési díj nincs, a nevezési korosztály esetében sincs kikötés. Nincs szükség filmes előképzettségre, egyének, családok, csoportok egyaránt megpróbálkozhatnak az egy perces alkotás elkészítésével. A film elkészítésére huszonnégy óra áll rendelkezésre, ezen időhatáron belül kell visszaküldeni a megadott email címre. A mai startoláskor a szervezők három szempontot is megadnak, azok közül legalább egynek szerepelnie kell a műben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában