Másfél éves lányával járja végig Róma kiállítóhelyeit Könyv Kata

2022.05.18. 15:30

Alkotásokat tanulmányozva alkot

Másfél éves Nóra, s már tudja, milyen Róma. Persze van némi költői túlzás e rigmusban, de tény, hogy a kislány édesanyja hátán bejárja az örök várost ezekben a hetekben. Néha babakocsiban is utazik, ha az aznapi útitervben nincs túl sok lépcsőzés.

Wessely G.

A simontornyai festőművész, Könyv Kata egy hónapos ösztöndíjat nyert a Római Magyar Akadémia jóvoltából. Nem most, még a pandémia előtt. Aztán húzódott, húzódott a kiutazása, megszületett a gyermeke, s így módosult a program társasutazássá. Múzeumokat, kiállításokat látogat a tanulmányút során, és minderről egy beszámolót kell majd írnia június közepén. 

Érdeklődése középpontjában Bernini, a szobrász áll. Feladata az alkotás is. Közös tárlata nyílik a többi ösztöndíjassal (Antal Balázs, Hatházi László András, Kiss Adrienn Mária, Boros-Unrau Viola, Csilléry Orsolya Katalin, Imre Sándor és Szőke Gáspár) június 16-án, a Római Magyar Akadémia kiállítótermeiben. „Fárasztó, de felemelő élmény.” Így összegzi az eddigi tapasztalatait a festő-anyuka. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában