Foltvarró kiállítás

2022.05.10. 15:30

Csak a képzelet szabhat határt

A Szekszárdkörnyéki Foltvarró Egyesület 20+ és Molnár Jánosné Marika foltvarró céhmester 80 címmel nyílt kiállítás szombaton a Babits Mihály Kulturális Központban. A tárlat az egyesület több mint húsz évét mutatja be.

S. B. M.

Érdemes megnézni a csodaszép alkotásokat (Fotó: Kiss Albert)

Berlinger Attila, az intézmény igazgatója elmondta, az, hogy az egyesület ilyen hosszú ideje aktívan működik, méltán bizonyítja, hogy ennek a kézimunkatípusnak is komoly hagyománya van már. A Mozaik Foltvarró Szakkörből megalakult Szekszárdkörnyéki Foltvarró Egyesület 2000-ben jött létre Molnár Jánosné Marika vezetésével.

Tevékenységük sokrétű. A hagyományos foltvarrás mintáinak megtartása, népszerűsítése és megújítása mellett a modernebb irányzatok felé is nyitnak. A tömegtermékek helyett az egyedi, kézműves termékek készítése felé terelik az igényeket. Az egyesület egyik fő vezérelve a karitatív szemlélet.

A kiállításon a tombolabevételből szívpárnák készülnek majd mellműtéten átesett nők számára. A május 21-ig látogatható. tárlaton több, külföldön is bemutatott és elismert alkotás látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában