Népdal

2022.05.16. 17:10

Folytatódott Kakasdon a Jubileumi Év programsorozata

A Sebestyén Ádám Székely Társulat ötven éves jubileuma alkalmából szombaton népdaltalálkozót tartott a Kakasdi Faluházban.

S. B. M.

Az ünnepélyes megnyitón Illés Tibor, a Bukovinai Székelyek Országos Szövetségének elnöke köszöntötte a résztvevő népdalköröket és a közönséget. Beszédében hangsúlyozta, hogy az elmúlt két év, a pandémia okozta kimaradás megviselte a közösségeket, mindenkinek hiányzott a megszokott együtt éneklés és a társaság. 

– Ugyan nehézkes volt az újraindulás, de nagyon örülök, hogy a lelkesedés kitartott és ilyen sokan összegyűltünk. Remélem, ez erőt ad azoknak, akik még nem indultak el újra ezen az úton – tette hozzá a az elnök.

Az eseményt az Egyesített Bukovinai Székely Népdalkör közös énekléssel nyitotta meg, melynek tagjai a kakasdi, kétyi, kisdorogi, nagymányoki és a teveli népdalkörök. Őket a Kakasdi Német Nemzetiségi Kórus követte, akik sváb dalokat énekeltek, stílusszerűen németül, tangóharmonika kísérettel. Ezt követően a Cikói Székely Kórus szerelmes népdalokkal szórakoztatta az egybegyűlteket. Színpadra lépett még Sebestyén István, Jordáki Lászlóné és a Kakasdi Csillagösvény Népdalkör is. A közönség soraiban is dalra fakadt egy-egy idősebb néző, láthatóan mindenki nagyon jól érezte magát a hangulatos májusi délutánon.

Címkék#népdal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában