Foltvarrás

2022.05.25. 15:30

Könyvtárvezető varrta a tárlatot

Új tárlat nyílt Steib Gáborné foltvarró munkáiból a Nagymányoki Közművelődési Központban.

F. E. B.

Steib Gáborné (balra) és Acélosné Solymár Magdolna. Fotó: Farkas E.

A kiállítást Acélosné Solymár Magdolna, a Szekszárdkörnyéki Foltvarró Egyesület elnöke nyitotta meg. A műsorban zongorán működött közre Herger Éva és Stallenberger Mónika. 

– A kiállító egyben munkatársunk is, Márti, öt éve vezeti már a városi könyvtárat. A tárlatot június 17-ig lehet megtekinteni, hétköznapokon nyolc és tizennyolc óra között – tájékoztatott Huckerné Linde Judit, a közművelődési központ igazgatója. 

– Tízéves korom óta varrok, amire a nagymamám tanított. A foltvarrással autodidakta módon huszonöt éve kezdtem foglalkozni. A Pi-­Patch csoport tagja voltam Nagymányokon, majd én vezettem a Kreatív Csajokat a bonyhádi könyvtárban. 

A Faddi Foltvarró Táborokban mindig résztvevő vagyok. Jelenleg a Mányoki folthányók maroknyi csapatát terelgetem. Sok kiállításon szerepeltek már a munkáim, ez a második önálló kiállításom. Az első márciusban volt a bonyhádi könyvtárban – mondta el a kiállító.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában