Héttorony Fesztivál

2022.05.28. 09:30

Különleges hangulatú est a Szentlélek-templomban

Két szakaszban rendezik meg a Makovecz Imre emlékét és szellemi hagyatékát ápoló Héttorony Fesztivált, amelynek ünnepélyes megnyitóját május 18-án Sárospatakon tartották.

G. R.

Különleges hangulatú koncert volt. (Fotó: Molnár Gy.)

Az első felvonásban további öt helyszínen folytatódott a sorozat, amelyek egyike a most csütörtökön, a paksi Szentlélek-templomban megrendezett est. Igazi meghitt műsornak lehettek tanúi a nézők, akik ellátogattak a különleges hangulatú templomban életre hívott programra, amely Tímár Sára – korosztályának egyedi hangú, kísérletező kedvű előadójának Ének a határtalanról című produkciójával indult, Szabó Dániel cimbalomművész kíséretével.

A program második részében a Kacsó Hanga–Szabó Dániel-duó Édes hazám, Marosszék című koncertje következett. A műsort Seprődi János, Bartók Béla, Kodály Zoltán és Lajtha László gyűjtései alapján állították össze, a letisztult csengő énekhangot a barokk csembalót idéző cimbalomjáték kísérte. 

A Héttorony Fesztivál első része ma Kolozsváron zárul, a következő november 18-tól Budapesten folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában