Sokszínű irodalom

2022.05.10. 10:20

Kulturális túrán vehettek részt

Közös programot szervezett a Vörösmarty Mihály Művelődési Központ és a Völgységi Múzeum a „Sokszínű Irodalom” projekt keretében.

Farkas E.

Vörösmarty Mihály Ábránd című versét adta elő Szabó Kata (Beküldött kép)

A programsorozat zárásaként tartották meg az Irodalmi Barangolót, aminek alkalmával a város irodalom- és helytörténetével ismerkedhettek meg a résztevők szombat délután. A különleges túra négy kilométeres távot ölelt fel.

Az irodalomtörténeti kirándulás a Völgységi Múzeumtól indult és Gábor Zsolt muzeológus vezette. Az első állomáson Perczel Mór festményének és Perczel Miklós amerikai polgárháborús fotójának megtekintését követően, egykori házitanítójuk, Vörösmarty Mihály Bonyhádra kerülésének történetét ismerhették meg a résztvevők. 

– A séta során Vörösmarty Mihály, Wass Albert, Illyés Gyula, Videcz Ferenc és a Perczel család történetével, bonyhádi vonatkozásaival ismerkedhettek meg az irodalomkedvelő túrázók – tájékoztatta lapunkat Lukács József, a művelődési központ igazgatóhelyettese, főszervező. A helytörténeti információkat Szabó Kata szavalatai színesítették a túra különböző állomásain. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában