Kiállítás

2022.05.30. 15:30

Múlt, jelen és jövő a Tamási Galériában

Passato presente futuro címmel mintegy harminc képből álló kiállítás nyílt Hollai Krisztina budapesti festőművész munkáiból a múlt szerdán a Tamási Galériában.

Gazsó Rita

Hollai Krisztina egyik alkotása előtt (A szerző fotója)

Nem véletlen a cím – magyarul múlt, jelen és jövő –, az alkotó, Hollai Krisztina ugyanis visszavisz a múltba, a klasszikus értékrendek világába, miközben munkái frissek, maiak, ugyanakkor kicsit szürreálisak, futurisztikusak is. A képeket végignézve egyfajta időutazáson vehetünk részt. Hollai Krisztina alkotásai elgondolkodtatóak, mélységet, érzéseket sugallnak, határokat feszegetnek, de egyben nyugalmat is árasztanak. 

– Mint kortárs-alternatív gondolkodású művész, nem vagyok híve a merev konvencióknak, ellenben a tradíciókra építkezem és nyitott vagyok a világ állandó változására. Engem a körülöttem lévő mai modern világ foglalkoztat – jellemzi saját magát az alkotó, aki szerint Duchamp francia kubista, szürrealista és dadaista festő óta bármi lehet művészet.

– Szerencsémre. Így nincs megkötve a kezem műfajjal, izmussal, technikával. A művészet szabad – véli Hollai Krisztina, aki úgy fogalmaz, képeit sokszor a véletlen vagy az ösztönösség alakítja. Az alkotói folyamat során sokszor olyan világokat fedez fel, ahol minden szabály érvényét veszti. Most kiállított képei többrétegűek és vegyes technikával készültek: olajfestmények, amelyekre karton és zsákvászon darabokat, különböző kollázsokat applikált az alkotó.

A tárlatot Keserű Balázs művészet és design­elemző, a FreylerArt Galéria munkatársa nyitott meg, az ünnepségen közreműködtek a Würtz Ádám Alapfokú Művészeti Iskola diákjai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában