Héttorony Fesztivál

2022.05.25. 09:00

Nép- és világzenei produkciók a Szentlélek Templomban

B. M.

A Héttorony Fesztivál, amely a legjobb világ- és népzenei produkcióit viszi el Makovecz Imre tereibe, május huszonhatodikán Pakson a Szentlélek Templomba várja a közönséget. Makovecz Imre – A Feltámadás Temploma építészeti kiállítás este fél hétkor veszi kezdetét. Tímár Sára és zenekara: Ének a határtalanról este hét órakor, Kacsó Hanga és Szabó Dániel: Édes hazám, Marosszék című előadása pedig este nyolc órától kezdődik.

Kacsóh Hanga és Szabó Dániel duóját Székelyföld és Felső-Maros mente népzenéjének szeretete hívta életre, 2019-ben debütáltak a vajdasági Magyarkanizsán. Hangát rokoni szálak is kötik a Marosszéki Mezőséghez, így gyerekkorától fogva rengeteget foglalkozott a térség énekes repertoárjával. Dánielt a kiművelt stílusú, dallamszerű cimbalomjáték ragadta meg, melyet az erdélyi népzenei táborok alkalmával még idős mesterektől sikerült ellesnie. B. M. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában