Gyermekrajzok

2022.05.26. 17:31

Szépen és szabadon fejezik ki magukat

Újra gyermekrajzok színesítik a Babits Mihály Kulturális Központ Márványtermét, immár ötvenegyedik alkalommal rendezték meg a gyermekrajz pályázatra érkező alkotásokból a kiállítást.

FEB

A háromszázhatvanegy beküldött képből az ötvennégy legjobbat díjazták. (Fotó: Makovics K.)

A Tolna Megyei Gyermekrajz Pályázat és Kiállítás megnyitóját csütörtök délután tartották. A háromszázhatvanegy beküldött képből az ötvennégy legjobbat díjazták. Idén Tolnáról, Bátaszékről, Bonyhádról, Szekszárdról, Zombáról, Paksról, Őcsényből, Nagydorogról és Györéből érkeztek az alkotások. A megnyitón köszöntőt mondott Berlinger Attila, a kulturális központ ügyvezető igazgatója, majd a szervező, Kovács Ferenc nyitotta meg és értékelte a beérkezett pályamunkákat. A programon Horváth Boglárka, a Garay János Általános Iskola hetedik osztályos tanulója működött közre.

– Annak idején, 1970-ben indítottam útjára az első Tolna Megyei Gyermekrajz Pályázatot – mondta a megye legrangosabb gyermekrajz-pályázatát immár több mint fél évszázada szervező Kovács Ferenc festőművész, művésztanár. – Volt rá példa, hogy megadott téma alapján kértük a képeket a gyerekektől, de rájöttünk, hogy sokkal jobb, ha szabadon választhatnak az abban az évben legjobban sikerült munkáik közül a pedagógusokkal.

– Azért az általános iskolások a célcsoportja ennek a pályázatnak, mert ők azok, akik még igazán szabadon fejezik ki magukat. Közülük is főként az alsótagozatosok munkáin figyelhető meg ez az igazi szabadság, a színvilág és érzelemgazdaság. Amikor az ember ránéz egy ilyen gyermekrajzra, mindig egyfajta őszinte öröm tölti el a szívét. Sajnos felsőben a rajzórákat csökkentették, de a fantasztikus pedagógusoknak hála ez is könnyedén áthidalható – mondta el Kovács Ferenc, a zsűri elnöke.

A kiállított alkotások június 18-ig hétköznap 8 és 17 óra között, valamint szombaton 8 és 14 óra között tekinthetők meg a kulturális központ Márványtermében.

A díjazottak listája:
Bátaszéki Kanizsai Dorottya Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
Braun Noémi (3. o.), Sallai Regina (4. o.), Feri Klaudia (7. o.).

Szent József Iskolaközpont Szekszárd:
Priskin Luca (2. o.), Molnár Virág (3. o., kiemelt díjazott), Nagy András (4. o.), Kriszt Nóra (8. o., kiemelt díjazott)

Bezerédj Általános Iskola Paks: 
Krepsz Kata és Ottófi Csenge Luca (mindkettő 6. o.)

Wosinsky Mór Általános Iskola Tolna:
Juhász Áron Ákos (1. o.)

Wosinsky Mór Általános Iskola Széchenyi István Tagiskolája:
Dobondi Nóra (2. o.)

Baka István Általános Iskola Szekszárd:
Márkvárt Szofi (a zsűri elnöke által kiemelt díjazott), Szüts Ábel (kiemelt díjazott), Klem Balázs, Kernya Dávid, Ferger Eszter, Fikó Botond, Posta Marcell, Babits Zselyke, Tóth Dorina, Jelusics János, Szabó Vajk és Nagy Zsófia Mária (valamennyien 1. o.). Csoportdíj: Baka István Általános Iskola 1. c. osztálya

Györei Templom Általános Iskola:
Sebestyén Adél (5. o.)

Dienes Valéria Általános Iskola Grundschule: 
Bálint Ciprián Rafael (kiemelt díjazott) és Bán Hunor (mindkettő 4. o.) 

Szekszárdi Garay János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola:
Lehőcz Bíborka (4. o.), Sebestyén Maja Leila (1. o.), Bencze Jázmin (6. o.), Hegedűs Júlia (6. o., kiemelt díjazott) + csoportdíj

Szekszárdi Garay János Általános Iskola és AMI Sióagárdi Tagintézménye: 
Dobribán Flóra (1. o.), Schüller Zsuzsanna (1. o.), Bordán Cintia (2. o.), Kovács Angéla (2. o., kiemelt díjazott)

Szekszárdi Garay János Általános Iskola és AMI Dienes Valéria Általános Iskola tagozata: 
Kovács Ajsa, Szavári Kata és Nemes Hanna (mindhárom 1. o.)

Őcsényi Perczel Mór Általános Iskola:
Farkas Noémi (8. o.)

Zombai Általános Iskola:
Wirth Elena (2. o.)

Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola: 
Tévich Laura 3.o. (zsűri elnöke által kiemelt díjazott), Fábián Kiara Mária (1. o.), Csobot Lili, Gyenei Kitti, Végvári Dóri és Schmidt Zsombor (valamennyi 3. o.), Martini Lara (2. o.)

Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola, Széchenyi István Iskola:
Bank-Bareith Dorina (2. o., kiemelt díjazott), Künsztler Emma (3. o.), Wurst Hanna (4. o.), Kerekes Kata (7. o., kiemelt díjazott), Beréti Kristóf (8. o.), Vass Lili (8. o.)

Szekszárdi I. Béla Gimnázium Bezerédj István Általános Iskolája, Szedres: 
Kis Dániel Gábor (4. o., kiemelt díjazott), Mészáros Jázmin (4. o.), Hirtling Eszter (5. o.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában