Bonyhád

2022.06.17. 20:00

Elindult a háromnapos Völgységi Könyvfesztivál

A háromnapos kulturális fesztiválnak Bonyhád ad otthont a Völgység szívében június 17. és 19. között, ahol a különböző kiadók könyvei mellett kézművesekkel is találkozhatunk, családi, irodalmi, sport és egyéb kulturális programokban vehetünk részt.

Schilli-Bárány Margit

Kovács Ferenc (balra), Rühl Gizella és Vizin Balázs beszélgettek a Bonyhádi Képzőművészeti Körről. (Fotó: Máté Réka)

Fotó: Mate Reka

Számos új könyvvel ismerkedhetünk meg, a bemutatókat moderátorok vezetik és a szerzővel való beszélgetések kapcsán betekintést kaphatunk az irodalmi alkotások hátterébe. Péntek délután a Perczel kertben többek között Rühl Gizella A Bonyhádi Képzőművészeti Kör című könyvét mutatta be Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád polgármestere és Kovács Ferenc nyugalmazott rajztanár. 

– A Bonyhádi Képzőművészeti Kör idén ünnepli fennállásának hetvenedik évfordulóját, e jeles alkalomból próbáltuk összefoglalni, mit is jelent a városnak ez a társulás. A város gimnáziumának egykori rajztanára, Horváth Olivér indította el a kört, aki akkoriban Képzőművészeti Főiskolát végzett. Kovács Ferenc pedig 1970 óta szakmai vezetőként dolgozik a csoportban, a csoportért. Hetven év alatt korosztályok sokasága tanult itt, nemcsak egyszerűen rajzot, hanem készségek fejlesztését, bőséges vizuális szókincset és az üzenetek megértését.

– Én magam is hat éves koromtól egészen a gimnázium végéig tagja voltam ennek a csoportnak, így érzelmi kötődésem is van és az Önkormányzat örömmel karolta fel a kiadvány szponzorálását és kiadását. A korábbi tagok közül sokan lettek képzőművészek, rajztanárok, akikre méltán büszkék is vagyunk. A bemutató nagyon sikeres volt, aminek külön örülünk. A könyv a fesztivált követően is megvásárolható múzeumban és a könyvtárban – tette hozzá Filóné Ferencz Ibolya. 

A fesztivál még két napig további gazdag programkínálattal várja az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában