Ünnepi Könyvhét

2022.06.09. 17:33

Elkezdődött a könyvünnep, csábítanak a programok

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése idén kilencvenharmadik alkalommal rendezi meg a kortárs magyar irodalom legnagyobb szabadtéri eseményét, az Ünnepi Könyvhetet. Tolna megyében is több könyvtár kapcsolódik az eseménysorozathoz.

Farkas Eszter

Fotó: Mártonfai Dénes

Igaz Dórával találkozhattak az olvasók a gyermekkönyvtárban csütörtökön délután, és ezzel elkezdődött a megyei bibliotéka és a Wosinsky múzeum közös könyvheti program sorozata. A találkozón első és második osztályos gyermekek vettek részt, és az íróval a Most én olvasok! című könyvsorozat részeiről beszélgettek. 

Ezek a kötetek kifejezetten kezdő olvasóknak készültek – tájékoztatott Nemes Rita, a gyermekkönyvtár osztályvezetője. A délután folyamán Márjánovics Diána Örökölt blende című könyvét, valamint Vonnák Diána Látlak című művét mutatták be. A könyvbemutatókon Liebhauser János, a könyvtár igazgatója működött közre.

Pénteken Mészöly Ágnessel és Mesterházy Balázzsal randevúzhatnak a könyvrajongók, szombaton pedig családi délelőttöt tartanak a könyvtár udvarán, ahol kicsik és nagyok Kovács Gáborral készíthetnek hulladékból hangszereket, óriástársasozhatnak, kézműveskedhetnek, és a Csobogó együttes koncertjét is megtekinthetik.

Bonyhádon a huszonegyedik Völgységi Könyvfesztivált jövő hétvégén rendezi meg a Solymár Imre Városi Könyvtár. Megyénk legnagyobb ilyen eseménye három napon át kínál izgalmas programokat. Június 17-én, pénteken délután bukovinai táncbemutatóval nyitják meg a rendezvények sorát, majd Mörk Leonórával, M. Kácsor Zoltánnal, Wéber Krisztinával is találkozhatnak a rajongók.

Szintén pénteken a Bonyhádi Képzőművészeti Kör könyvét is bemutatják. Az estét a Kiyo-Kito Taiko japándob együttes koncertjével zárják. Június 18-án egész napos családi programmal várják az érdeklődőket, mindemellett Szurovecz Kitti, Farkas Nóra, Benyák Zoltán és Karády Anna is a fesztivál vendége lesz. 

A helyiek közül Kirchné Máté Réka és Bottyán Noémi ismerteti meg frissen megjelent kötetével az olvasót. Vasárnap fesztiválfutásra és stand up comedy bűvészműsorra várják a közönséget.

A Paksi Pákolitz István Városi Könyvtár egy napos programmal készült a rendezvénysorozatra. Csütörtökön délelőtt Wéber Anikó Az osztály vesztese című könyve kapcsán tartott foglalkozást a Paksi Bezerédj Általános Iskola és a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola felső tagozatos diákjainak. Kora este Gazda József, író, szociográfussal beszélgetett újonnan megjelent, Mindennek mestere, a falusi tudás című kötetéről Gutai István, a könyvtár nyugalmazott igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában