Térzene

2022.06.29. 19:37

Jubileumi koncertet adott a fúvószenekar

Fennállásának 15. évfordulója alkalmából adott Térzene koncertet a Kiszler András vezette Dombóvári Ifjúsági Fúvószenekar.

Varga Sz.

A szerző felvétele.

Elsőként a Tücsökzenekart konferálta színpadra Schaadt-Szente Réka, majd műsoruk után átadták az Év Zenekari Zenésze díjat, melyet Fenyvesi Merse Dániel vehetett át. 

A fúvósegyüttes első száma után Pintér Szilárd polgármester a beszédében elmondta, köszönet illeti a vezetőket áldásos munkájukért az ifjúsági zeneoktatásban azért, hogy a zene szeretetére tanítják a fiatalokat. A gyermekek figyelmet, alázatot és türelmet, mindazonáltal küzdeni akarást, kitartást és feljebb való törekvést tanulhatnak. Épp ezért fontos és szükséges a zene oktatása, a hangszeres tudás elsajátítása. A színvonalas előadásban felcsendültek ismert klasszikusok darabjai, a résztvevők jókedvű örömzenélésnek lehettek tanúi. 

Az Év Zenekari Zenésze díjra társai Szabó Kendra Larát szavazták meg, így ő vehette át az elismerést. Az egyesület vezetői köszöntötték a zenekarban 5, 10, illetve 15 éve közösen zenélő tagokat, Boczor Virágot, Fenyvesi-Hilbert Henriettet, Janocskó Zsófiát, Kerekes Béla Szabolcsot, Kerekesné Bauer Mártát, Pallos Marcellt, Szabó Csengét, Szarvas Dánielt, Tulézi Zalánt. Tíz-tizenöt éve zenél a csapattal Aranyos Katalin, Aranyos Balázs, Marton Márk, Kardos Tünde, Kéri Kristóf, Kiss Szabolcs, Katona Viktória, Somogyi Patrik és Varga Emese. Bogdán Anita, Bogdán Eszter, Szabó László és Tóth Ada Eszter a kezdetek óta a zenekar munkáját segíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában