Kiállítás

2022.06.15. 12:35

Pécsen kötött ki a tolnai Bárka

Bárka 26. Ezzel a címmel nyílt kiállítás a tolnai Bárka Művészeti Szalon alkotóinak munkáiból a Pécsi Kulturális Központban.

W. G.

Beküldött kép.

A szám két dolgot is jelöl: azt, hogy 26 éve alapították az egyesületet, és azt, hogy 26 képzőművész adta össze a tárlat anyagát, szám szerint 53 képet. A válogatást Biszák László művészeti vezető végezte. 

A megnyitón közreműködött Hucker Ferenc (tangóharmonika) és Víghné Székely Rozália (vers). Beszédet Lönhárd Ferenc, a Bárka alapító elnöke mondott. Hangsúlyozta az összetartás, az összetartozás, a táborokban való esetenkénti együtt alkotás, egymásra hatás fontosságát. És azt, hogy mindeközben meg kell őrizni az egyéniséget, az egyediséget.

A tolnai képalkotók eddigi legnagyobb, megyén kívüli, belföldi bemutatkozása ez a mostani. Egyszer, körülbelül tíz éve külföldön, Szekszárd francia partnertelepülésén, Bezonsban is volt bárkás tárlat. Pécsen június 30-ig tekinthető meg a változatos, gazdag anyag, augusztusban pedig a tolnai megyeszékhelyen állítanak ki a tagok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában