Programok kicsiknek és nagyoknak egyaránt

2022.06.07. 10:20

Pezseg a város kulturális élete idén nyáron

Színes programkínálattal készül a nyárra a Vörösmarty Mihály Művelődési Központ és Bonyhád Város Önkormányzata.

F. E. B.

Az idei nyáron is sok remek program várható (Fotó: Makovics K.)

Szabadtéri koncert, kertmozi, színházi előadás és gyerekprogramok egyaránt szerepelnek a kínálatban. Érdemes követni a művelődési központot a közösségi médiában is, mert folyamatosan érkeznek az információk a következő hónapok rendezvényeiről, amelyből nem maradhat ki a legtöbbek által várt Tarka Marhafesztivál (augusztus 12–13.) sem, amely idén ünnepli húsz­éves jubileumát. 

– Szeretnénk kihasználni a város közösségi tere, a Kaszinókert által nyújtott lehetőségeket, és gyakorlatilag minden nyári hétvégére készülünk valamilyen szórakoztató programmal. Többek között Cseh Tamás-emlékest, a legújabb Batman-mozi vetítése és a Bündeltanz című táncszínházi előadás is szerepel a repertoáron. 

A Kultúrkert elnevezésű projekt június 11-én kora délutántól késő estig kínál majd kikapcsolódási lehetőséget, az augusztusi eseményt pedig már kétnaposra (augusztus 26–27.) tervezzük – mondta el Lukács József igazgatóhelyettes, a rendezvények szervezője. 

A könyvrajongók is örülhetnek, ugyanis június közepén három napon át tart majd a huszonegyedik Völgységi Könyvfesztivál, olyan ismert írókkal, mint például Szurovecz Kitti vagy Karády Anna. A Solymár Imre Városi Könyvtár az irodalom helyi képviselőinek könyvei közül a Bonyhádi Képzőművészeti Kör, Bottyán Noémi és Kirchné Máté Réka könyvét is bemutatja. 

A Térzene Program június végén zárul Bonyhádon a Völgységi Múzeumban, de ezt követően sem maradnak koncertek nélkül a helyiek, ugyanis újabb pályázati sikernek köszönhetően további tizennégy hangverseny szervezésére nyílt lehetőség a városban. – Nyáron könnyedebb, populárisabb fellépésekre lehet számítani, az ősz folyamán pedig a komolyzene kedvelőinek szeretnénk kedvezni, például a Perczel-kúriában – tette hozzá az igazgatóhelyettes. 

A Völgységi Múzeumban is izgalmas programokkal várják az érdeklődőket. – Június 3-án a régészetnapi programunkon a gyerekeknek is különleges elfoglaltságokkal készülünk – tájékoztatott J. Stefán Klára muzeológus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában