Díjazták a hűséget

2022.07.18. 09:30

Az Ifjúsági Fúvószenekar jubileumi koncertje

Fennállásának 15. évfordulója alkalmából a közelmúltban térzenekoncertet adott a Kiszler András vezette Dombóvári Ifjúsági Fúvószenekar.

TN

Pintér Szilárd polgármester köszöntötte a szülinapos ifjúsági fúvószenekart (Forrás: dombóvár.hu)

Elsőként a Tücsökzenekart konferálták színpadra, majd műsoruk után átadták az év zenekari zenésze díjat, melyet Fenyvesi Merse Dániel vehetett át – tette közzé a dombovar.hu oldal.

A zenekar első tétele után Pintér Szilárd polgármester kapott felkérést beszéde megtartására. Mint elhangzott: a vezetőknek áldásos munkájukért az ifjúsági zeneoktatásban, zeneszeretetre való nevelésben nagyon hálásak vagyunk. A gyermekek figyelmet, alázatot és türelmet, mindazonáltal küzdeni akarást, kitartást és feljebb való törekvést tanulhatnak a zenetanulás keretein belül. Fontos és szükséges a zene oktatása, a hangszereken való játék elsajátítása.

Az év zenekari zenésze díjra zenésztársai Szabó Kendra Larát szavazták meg, az elismerést ő vehette át. Az egyesület vezetői köszöntötték a több éve közösen zenélő tagokat: Boczor Virág, Fenyvesi-Hilbert Henriett, Janocskó Zsófia, Kerekes Béla Szabolcs, Kerekesné Bauer Márta, Pallos Marcell, Szabó Csenge, Szarvas Dániel, Tulézi Zalán és Gyergyádes Soma 5 és 10 év, míg Aranyos Katalin, Aranyos Balázs, Marton Márk, Kardos Tünde, Kéri Kristóf, Kiss Szabolcs, Katona Viktória, Somogyi Patrik és Varga Emese 10 és 15 év közötti időt töltött a zenekarban, melynek munkáját a kezdetek óta segíti Bogdán Anita, Bogdán Eszter, Szabó László és Tóth Ada Eszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában