Kiállítás

2022.07.04. 16:20

A fiatal alkotók művei magukért beszélnek

Három szárnypróbálgató alkotó mutatkozott be a Tolnai Kulturális Központ kiállítótermében.

W. G.

Bagosi Eszter Boglárka, Doszpod Kinga és Barabás Katalin (Fotó: WG)

Bagosi Eszter Boglárka 22 éves tanító szakos egyetemi hallgató ígéretes festményeket készít. A 23 éves Barabás Katalin grafikákban erősebb. Szakmája is ez: grafikus és lakberendező. A 34 éves Doszpod Kinga egy olasz cég irodavezetője. Tőle főként ceruzarajzok láthatók a tárlaton.

A pénteki megnyitón köszöntőt az intézmény igazgatója, Vajda Tibor mondott. Hangsúlyozta, hogy aki valamivel foglalkozik, figyelmet érdemel. Az alkotás különösen fontos, közhasznú dolog. Nem baj, ha a fiatalok szerények és kritikusak önmagukkal szemben, de túlzásba azt se kell vinni. Hisz, amit letettek az asztalra, az nemcsak firkálgatás – ahogy egyikük mondta –, annál jóval több. Sokan szeretnének így „firkálgatni”. Műveik változatosak, magukért beszélnek, magukban hordozzák a folytatás, a kibontakozás ígéretét. 
A Világos kontra sötét című kiállítás – melynek megnyitóján közreműködött Kovács Gábor megzenésített versekkel – augusztus 5-ig tekinthető meg Tolnán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában