Szintézis

2022.07.14. 19:10

Több mint húsz művész közös kiállítása nyílt meg Szekszárdon

Szintézis címmel kiállítás nyílt ma Szekszárdon a Művészetek Házában. A NIME, a bajai Nagy István Művészeti Egyesület alkotóközösségének több mint húsz művésze, mint egy összefoglaló tárlattal jelentkezett.

Szepesi László

A több mint 10 éve alakult művészeti egyesületnek, amely összefogja a bajai régió professzionális képzőművészeit, több tagja már kiállított Szekszárdon, de így, együtt most mutatkoznak be első alkalommal. Ez az első olyan tárlatuk, ahol összefoglaló, átfogó képét, mintegy szintézisét adják közös munkájuknak.

Az egyesület névadója az erdélyi Csíkmindszentről származó festőművész, a modern magyar festészet realista és konstruktív szárnyának egyik legegyénibb képviselője, az elmúlt század első felében Baján talált végső otthonra. Mai utódai Baja, a bácskai régió kulturális, művészeti örökségének elemeit igyekeznek megőrizni, védeni és nyilvánossá tenni.

A mintegy félszáz festményt, grafikát, textilalkotást, szobrot bemutató tárlat megnyitóján résztvevőket Csötönyi László, a Szekszárdi Önkormányzat Kultúra, Civilszervezetek és Városmarketing Bizottságának elnöke köszöntötte, a kiállítást N. Kovács Zita művészettörténész, a Bajai Türr István Múzeum igazgatója nyitotta meg. A tárlat két hónapon át, szeptember közepéig látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában