"Bárka 26"

2022.08.03. 18:25

A Bárka Művészeti Szalon 26. évét ünnepelte

A Bárka Művészeti Szalon "Bárka 26" című kiállításának megnyitóját tartották szerdán a Babits Mihály Kulturális Központ Bakta Galériájában.

Brunner Mónika

"Bárka 26" címmel nyílt kiállítás a Babits Mihály Kulturális Központ Bakta Galériájában. (Fotó: M. D.)

Berlinger Attila, a kulturális intézmény ügyvezető igazgatója köszöntőjében elmondta, hogy sajnos a covid járvány megakadályozta a jubileumi huszonötödik évforduló megünneplését.

– Huszonhat évvel ezelőtt alakult művészeti csoportot köszöntünk itt ma a kiállítótermünkben, amely azzal a céllal alakult meg 1996 tavaszán Tolnán, hogy összefogja a megyében élő, zömmel amatőr képzőművészeket, művészetpártolókat. A "Bárka" tagjainak többsége festő, de van köztük zománcműves, és fotós, sőt textiles is. A tagság nagy része elsősorban Tolna megyei, de az évek során csatlakoztak megyehatáron túli alkotók is a 2000-ben egyesületté alakult gárdához  – mondta köszöntőjében Berlinger Attila, hozzátéve: a szervezet mindig is fontosnak tartotta a tagok képzését, az önképzési lehetőségek gyarapítását, és azoknak a kiállítási lehetőségeknek a keresését, ahol az alkotók munkáit a közönség megismerheti. Ennek érdekében szervezi az egyesület évente alkotótáborait, és azokat a tárlatokat, ahol csoportos bemutatkozásokra nyílik lehetőség. A Bárka jelenleg harmincöt  tagot számlál. 

Lönhárd Ferenc, a Bárka Művészeti Szalon elnöke a kiállítást megnyitásakor elmondta, hogy 1996-ban arra szövetkeztek, hogy megpróbáljanak a forrongó világba tiszta eszméket követni. – Amit többen akarunk, az könnyebben megy – tette hozzá. 

A kiállítás megnyitóját Tóth István és Hucker Ferenc zenével, Vígné Székely Rózsa pedig verssel tette emelkedettebbé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában