Kiállításmegnyitó

2022.08.12. 19:10

A csendes szemlélődés gyümölcsei

Pámerné Bükky Klára természetfotóiból nyílt kiállítás Tolnán, a MAG-házban. Az esemény az idei Bárka Fesztivál nyitó programja volt.

S. K.

Kiss Albert, a Tolnai Népújság fotóriportere nyitotta meg Pámerné Bükky Klára kiállítását a MAG-Házban (Fotó: Makovics K.)

– Mindenkinek azt javasolnám, hogy néha üljön le a természetben, nyugodtan nézzen körül, és meg fogja látni, mennyi minden szép és érdekes dolog történik körülötte. A csendes szemlélődés mindig meghozza a gyümölcsét, remélem, a most kiállított képek is ezt bizonyítják – mondta lapunknak Pámerné Bükky Klára természetfotós, pénteki tolnai kiállítás-megnyitója alkalmából. A MAG-Házban rendezett eseményre – amely a Bárka Fesztivál nyitó programja volt – pótszékeket kellett bevinni, mert olyan sokan voltak kíváncsiak az alkotó képeire.

A tárlatot Kiss Albert fotográfus, lapunk munkatársa nyitotta meg. A természetben csendben járó természetfotósokat Isten szemeként aposztrofálta, akik segítenek közvetíteni, közelebb hozni a Teremtő alkotta csodákat az emberekhez. A tárlatnyitó ünnepség fényét emelte Orbán György előadóművész szavalata, aki Szabó Lőrinc: Hajnali rigók című versét adta elő, valamint Müller József (gitár) és Steinbach Luca (ének), akik szintén a kiállítás szellemiségéhez illő dalokat játszottak.

A tárlaton összesen 46, szinte kivétel nélkül vízparton készült színes fotó látható. Az alkotó elmondta, hogy a közönség által most először látható képeket az elmúlt két év terméséből válogatta. Zömük a faddi Volent-öbölben készült, de van közöttük tiszaugi, gyomaendrődi, békésszentandrási, bogyiszlói és a tolnai holtágon rögzített fotó is. A tárlat címe: Kis történetek, ennek megfelelően minden képen történik valami, legyen a főszereplő egy gyík, szitakötő, szárcsa, nyári lúd, vagy éppen egy mókus.

Pámerné Bükky Klára remek fotói szeptember 6-ig láthatóak a MAG-Ház kiállítótermében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában