Alkotótábor

2022.08.01. 19:10

Lázár Ervin adott ihletet a művészeknek

Lázár Ervin kedvelt nyaralóhelye, Kisszékely adott otthont a július végi négy napos művészeti alkotótábornak, melyen két kortárs gyerekirodalmi alkotóműhely – az író Cimborák és az Illusztrátor Pajtások – tagjai vettek részt.

Brunner Mónika

Kisszékely adott otthont a négy napos művészeti alkotótábornak (Beküldött kép)

Majoros Nóra, Miklya Luzsányi Mónika, Miklya Zsolt, Németh Eszter, Smelka Sándor és Várfalvy Emőke prózai és lírai alkotásait két illusztrátor Bódi Kati és Kovács Réka Barbara elevenítette meg képekkel. Az alkotókhoz csatlakozott egy Tolna megyei ifjú tehetség, Ács Luca is.

A tábor résztvevői megismerkedtek a Lázár-Vathy házaspár utolsó éveinek otthont adó településsel és környezetével, melyben szakértő támogatást nyújtott a Kiszékelyen élő Horváth András ökológus kutató helytörténeti és természetbemutató sétája a Négyszögletű Kerekerdő egyik tanösvényén. Valamint Apró Etelka pszichológus "Találkozás önmagunkkal az erdőben" című önismereti sétával egybekötött foglalkozása is.

– Remekül éreztük magunkat, a szállásunk Tamási Éva, a Lázár Ervin- és Vathy Zsuzsa emléknapok főszervezője nyaralójában volt. Megnéztük Lázár Ervin házát, kertjét, a helyeket, amiket szeretett, találkoztunk személyes ismerősével – mondta Bódi Kati, Lázár Ervin Öregapó madarai című könyvének egyik illusztrátora. 

Pajor Ágnes polgármester örömét fejezte ki, hogy Kisszékely otthont adhatott az eseménynek, melyet a szervezők tervei szerint évente, a jelenleg még felújítás alatt álló Lázár Ervin Emlékházban tartanának. 

Az alkotótábor tagjai a falu, a táj és Lázár Ervin munkássága ihlette műveit augusztus huszonhetedikén délután, az ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Lázár Ervin-Vathy Zsuzsa emléknapokon mutatják be a kisszékelyi művelődési házban. Az alkotótábort a Magyar Művészeti Akadémia, Kisszékely Önkormányzata és a Kisszékelyi Kulturális Egyesület támogatta.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában